Derde verlies voor De Korfrakkers

Zondag 1 oktober stond de wedstrijd tegen Be Quick uit Nuland op het programma. Een belangrijke wedstrijd. Bij winst houdt De Korfrakkers de aansluiting bij de top-4. Bij verlies zakken ze verder weg. Dat de punten belangrijk waren, was voor iedereen duidelijk. Werken voor elkaar en als team.

De Korfrakkers begon sterk. Er werden goede kansen gecreëerd en de verdediging stond strak. Ingrid Claasse opende de score met een mooi kansje bij de paal. Na 12 minuten was de stand 0-3 in het voordeel van De Korfrakkers. De doelpunten bleven echter niet vallen. Hierdoor kon de voorsprong niet verder uitgebreid worden.en kon Be Quick blijven aanhaken. De Korfrakkers behield de voorsprong en ging met een stand van 5-6 de rust in.

Spannend

Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was wist iedereen. Er moest geknokt worden voor iedere bal, en de kansen moesten beter afgerond worden. De aanval startte sterk met een aantal mooie kansen. Deze werden helaas niet bewust. Be Quick kwam terug tot 7-7. De Korfrakkers had moeite met de juiste kansen uitspelen omdat er aanvallend veel mogelijk was. Het lukte niet om het spel van het eerste kwartier terug te halen. Door twee afstandsschoten van Be Quick keek De Korfrakkers 10 minuten voor het einde tegen een 10-8 achterstand aan. Men gaf achter niet op. De aansluitingstreffer (10-9) werd snel gescoord. Het bleef spannend. Be Quick scoorde, met nog 2 minuten te gaan, de 11-9. De Korfrakkers sloot de wedstrijd af met een benutte strafworp door Maud Beekmans. De eindstand werd 11-10. Flink balen maar de leerpunten worden meegenomen naar de wedstrijd van volgende week.

Volgende week speelt De Korfrakkers uit in Velden tegen koploper Swift. De wedstrijd begint om 15.00 uur.