Belangrijke overwinning De Korfrakkers

Omdat De Korfrakkers er niet florissant bij staat op de ranglijst was de wedstrijd van vandaag ook weer een belangrijke. In het Limburgse Velden werd er aangetreden tegen koploper Swift.

Om 15.00 uur werd het startsignaal gegeven en de strijd was direct begonnen. Binnen 5 minuten was het 2-3 in het voordeel van de ploeg uit Erp. Daarna verliepen de scores iets lastiger. In de 12e minuut was het Swift dat de gelijkmaker scoorde. De teams waren aan elkaar gewaagd en dat was ook te zien aan het verloop van de wedstrijd. Het was Swift dat een gat sloeg naar 6-4 en zelfs naar 10-7. De scores bleven aan beide kanten doorgaan en de ruststand was 11-9.

De dames van De Korfrakkers besproken de belangrijkste punten en kwamen ook sterk uit de rust. Hele mooie acties werden opgezet en binnen 6 minuten was de achterstand ongedaan gemaakt. Één minuut later kwamen de dames uit Erp op voorsprong met 12-13. Swift kon in de 2e helft nog een paar puntjes meepikken maar kon niet meer dichterbij komen. De Korfrakkers nam 2 belangrijke punten mee naar Erp door deze overwinning op Swift met 14-19.

Door deze overwinning houdt De Korfrakkers de top-4 in het vizier en vertoeven de Erpse dames vooralsnog op de vijfde plek. Volgende week wordt alweer de laatste buitenwedstrijd van het eerste deel gespeeld. De Korfrakkers speelt op 14 oktober om 16.00 uur thuis tegen hekkensluiter Prinses Irene.