Leerlingen van het Zwijsen College bezoeken MUN

Foto: v.l.n.r. Dylan Kuijs, Tobias Klokgieters, Jaime de Boer, Eefke van Wershoven, Amy Cremers, Amy Megens

In het weekend van 6, 7 en 8 oktober j.l. hebben 7 leerlingen van het Zwijsen College deelgenomen aan een Model United Nation (MUN) conferentie op het Lorentz Lyceum in Arnhem. Een MUN is een conferentie die overal ter wereld kan worden georganiseerd door en voor studenten of scholieren. Bij een MUN conferentie worden de werkorganen van de Verenigde Naties nagebootst.

De zeven afgevaardigden van het Zwijsen College hebben zich gedurende het weekend verplaatst in het land Irak en hebben tijdens de debatten de belangen van Irak proberen te behartigen. Aangezien dit de allereerste keer was dat het Zwijsen College deelnam aan een MUN begon het weekend met zenuwen. Aan het einde van de tweede dag raakte de leerlingen gewend aan de structuren van een dergelijke conferentie. “We hebben veel besproken en overlegd. Het was heel gaaf om mee te maken hoe een resolution geschreven wordt door een hele commissie door middel van amendements en stemmen”, aldus Dylan Kuys uit VWO6.

Na zondag waren de meningen enthousiast gestemd. “Het was echt een geweldige ervaring, veel geleerd, een speech gehouden en het leukst was vooral dat ik de delegatie van Nederland een excuus heb moeten laten aanbieden, omdat hij de Iraakse regering had beledigd!”, zei Tobias Klokgieters uit VWO3 na afloop. Deze succesvolle eerste deelname van het Zwijsen College aan een MUN geeft aanleiding tot bezoek van meerdere conferenties in binnen- en buitenland.

 

Reacties