Kenniscollege Team Rembrandts: Robotica

Foto: nobb.nl

Leerlingen van het Zwijsen College verzorgen op 13 november om 20.00 uur in Bibliotheek Veghel een KennisCollege over robotica, in het kader van Nederland Leest. Deze leerlingen zitten in Team Rembrandts: een internationaal roboticateam bij Fontys Hogeschool Mechatronica. Het getalenteerde team bestaat naast bovenbouwleerlingen van het Zwijsen College ook uit studenten van Fontys Hogeschool Engineering en studenten mbo techniek.

Met hun zelfgemaakte robots hebben ze tijdens de FIRST Robotics Competition al verschillende prijzen en awards in de wacht gesleept. In het voorjaar van 2018 gaat Team Rembrandts voor de zesde keer deelnemen aan de robotcompetities van FIRST in Amerika.

Verder heeft Team Rembrandts als doel om technologie bij jongeren te stimuleren en te inspireren door het geven van workshops, demo’s en lezingen. Tijdens het KennisCollege, dat door de leerlingen zelf gegeven wordt, zullen zij ook een van hun robots demonstreren.

De maand november staat in bibliotheken in het teken van Nederland Leest. Het boek dat dit jaar centraal staat is Ik, robot van Isaac Asimov.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen