Grote winst voor De Korfrakkers

Een mooie dag, zaterdag 14 oktober, voor alweer de 7e en laatste wedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie. Dit keer een streekderby voor de dames uit Erp tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Er moesten punten gepakt worden om aansluiting te houden bij de top 4.

De Korfrakkers begon de wedstrijd scherp. Na 5 minuten spelen stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Ze wisten de korf, mede door goed uitgespeelde ballen, goed te vinden wat een ruststand bracht van 12-5 in Erps voordeel. Ondanks dat het gat al ruimschoots geslagen was bleef De Korfrakkers scherp in de tweede helft en de dames gingen door met scoren. Prinses Irene had hiermee meer moeite. Via 17-7 ging het door naar 24-7 voordat de tegenpartij hierop een antwoord hadden. De afsluitende goal was voor de ploeg uit Nistelrode, maar desondanks wist De Korfrakkers met ruime getallen te winnen: 27-9. Een groot deel van de score, acht maar liefst, waren te danken aan de goed benutte stippen én kansjes van Manon van Geelkerken.

Na de wedstrijd werd coach en trainer Jacques Kop Jansen nog in het zonnetje gezet vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap bij het KNKV.

Top 4 Toernooi

Volgend weekend hebben de dames van De Korfrakkers een weekend vrijaf en zaterdag 28 oktober staat het Top 4 Toernooi in Groesbeek op de agenda waar ze het op zullen nemen tegen DDW, Spes en Swift.