Vierde editie Veghelse Krollenloop wederom een succes

Foto: Stan Pittens

Zondag 5 november vond de vierde editie van de Veghelse Krollenloop plaats. Start en finish was op de Markt in Veghel. In totaal stonden 5 afstanden op het programma.

Staalbouw Hendriks 10 Miles

Om 11.00 uur vertrokken de lopers voor de eerste afstand van de Veghelse Krollenloop 2017, de Staalbouw Hendriks Ten Miles, vanaf de Markt in Veghel.

Winnaar van de eerste afstand van de dag was bij de heren, evenals vorig jaar Horácio Pereira, met een tijd van 1.00.28. Tweede op de 10 Mijl was Ronnie Langens in een tijd van 1.03.24 en als derde kwam Martijn Loijens over de finish in een tijd van 1.04.14. De eerste vrouw, Mirthe Nieuwstraten, kwam binnen in een tijd van 1.11.54, gevolgd door Marilotte Boon in een tijd van 1.18.10 en als derde vrouw kwam Jessica Bronkhorst over de finish in een tijd van 1.18.42. In totaal namen 147 deelnemers deel aan deze afstand en allen kwamen binnen de vooraf gestelde tijdlimiet van 2 uur over de finish. Noud Hendriks, sponsor van deze afstand, liep de afstand keurig uit en beloofde ook volgend jaar weer zijn medewerking te willen verlenen aan dit fantastische evenement.

      

EMTÉ 10 Kilometer

Daarna startte men voor de tweede afstand van de dag, de EMTÉ 10 kilometer. Bram Vlassak was bij de heren in een tijd van 35.56 de snelste op deze afstand, gevolgd door Jean-Pierre Hoeboer (36.37) en Erwin Suurbiers (38.11). Ramona Sour was de snelste bij de vrouwen in een tijd van 43.17. Tweede werd Dorinne Swinkels (47.56) en als derde finishte Ilona Rullens in een tijd van 49:03. In totaal liepen 418 deelnemers deze afstand uit.

 

Van Den Udenhout 5 kilometer

De derde afstand van de dag was de Van Den Udenhout 5 kilometer. Winnaar bij de heren in een tijd van 18.02 was Martijn van der Meer uit Veghel. In een spannende eindsprint bleef hij Marc van Gils 2 seconden voor. Derde op deze afstand werd Jens Nederpel uit Lithoijen. Bij de dames won Elvin Alders-Stel uit ‘s-Hertogenbosch, tweede werd Veerle van Doorn en als derde finishte Anne van den Broek.

 

VGL Accountants en Adviseurs Kids Run 3 kilometer

Bij de 3 kilometer voor kids waren 86 deelnemers. Op deze afstand waren diverse categorieën. Bij de meisjes tot 6 jaar was slechts 1 deelneemster, Lotte van der Wijst. Bij de jongens tussen 7 en 9 jaar won Joris Noordermeer. Zijn broer Bram werd tweede en Freek van der Rijt werd derde. In dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes was de eerste plaats voor Jolie van Boekel, tweede werd Femke Bosch en de derde plaats was voor Suus van den Broek. Bij de jongens tussen 10 en 12 jaar won Floris de Grauw, voor Bram van Hoek en Jesse Beem. Bij de meisjes tussen 10 en 12 jaar won Marieke van Bree voor Moon de Wit en Janne van der Pas.

ATAG Kids Run 1 kilometer

Ook op de kortste afstand waren diverse categorieën. Bij de jongens tot 6 jaar was de uitslag als volgt, winnaar was Julian Middelweerd, tweede werd Teus van Eert en derde was Yannick van Leuken. Bij de meisjes tot 6 jaar won Janske van der Wert voor Lynn van Dijk en Victoria Dias Pereira. In de categorie 7-9 jaar bij de jongens won Koen van de Wijdeven voor Bram van de Burgt en Lars Nooijen. In dezelfde categorie bij de meisjes won Nina Riddy voor Jet Verhofstad en Liselot Vissers. De laatste categorie 10-12 jaar bij de jongens kende de volgende uitslag. Winnaar werd Morris van der Lee voor Thijs van Lent en Tijn van Heulekom. Bij de meisjes in deze categorie won Neeltje Berents voor Ulrieke Kocken en Tess van Linder.

De organisatie mag terugkijken op een geslaagde editie. In de ochtend bij de start van de 10 Miles was het nog zonnig. Later op de dag werd het weer wisselvalliger, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen