Inloopbijeenkomst over N279 Veghel – Asten

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op 16 november a.s. om 19.00 uur vindt er een inloopbijeenkomst over de N279 plaats voor omwonenden en andere belangstellenden.

De bijeenkomst is in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Veghel. U kunt binnenlopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens deze bijeenkomst wil men u informeren over het proces en de stand van zaken tot en met de uitvoering van het project N279. Er zijn zowel afgevaardigden van de gemeente Meierijstad, het Waterschap Aa en Maas als van de Provincie Noord Brabant aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Voorkeursalternatief wordt verder uitgewerkt

Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant hebben in juli 2017 een besluit genomen over het voorkeursalternatief voor de N279 Veghel – Asten. Besloten is om de aansluitingen en kruisingen van de N279 ongelijkvloers te maken (behalve in Veghel en nabij Ommel). De N279 blijft voor nu grotendeels 2×1-baans. In Veghel wordt de N279 2×2-baans met gelijkvloerse aansluitingen. Bij Helmond komt een omleiding om de wijk Dierdonk. Dit voorkeursalternatief wordt komend jaar verder uitgewerkt in een Provinciaal Inpassingsplan. De Provincie wil het Inpassingsplan in 2018 ter inzage leggen en de uitvoering van het project in 2020 starten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen