Gouden bruidsparen genieten van Brabantse middag

Foto: Gemeente Meierijstad

Woensdagmiddag 8 november vond er in gemeenschapshuis ‘Ter Aar’ in Erp een bijzondere Brabantse middag plaats. Deze middag werd door de gemeente Meierijstad aangeboden aan echtparen die dit kalenderjaar vijftig jaar getrouwd zijn.

Het jaar 1967

IsraĆ«l wordt aangevallen door zijn Arabische buurlanden, Amerika wordt geteisterd door rassenrellen en de Concorde maakt zijn eerste vlucht. In Nederland wordt kroonprins Willem-Alexander geboren en betrekken de eerste bewoners de Flevopolder. Het jaar ook waarin de kleurentelevisie zijn intrede doet. In het Top100-jaaroverzicht van de Top40 staan De Heikrekels bovenaan met het nummer ‘Waarom heb je me laten staan?’. Andere artiesten in de top 10 van het jaar 1967 zijn: Scott McKenzie met San Francisco, Petula Clark met This Is My song en Bouwdewijn de Groot met Het Land van Maas en Waal.

Brabantse middag

Dit kalenderjaar telt Meierijstad 292 echtparen die dit jaar hun Gouden huwelijk vieren. Velen van hen hadden de weg naar het gemeenschapshuis in Erp gevonden. Met een optreden van troubadour Annelieke Merx en Cor Swanenberg met zijn Brabantse humor was het, zoals elk jaar, weer ouderwets gezellig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen