Bijzondere raadsvergadering in Dorpshuis in Zijtaart

Foto: Gemeente Meierijstad

Woensdagavond 8 november vond er in Zijtaart een bijzondere raadsvergadering plaats. Niet het collegebestuur maar de Prinsen van negen carnavalsverenigingen van Meierijstad gingen met elkaar in debat.

Deze avond, als afsluiting van het afgelopen carnavalsjaar, was georganiseerd door de gemeente Meierijstad in samenwerking met CV De Kuussegatters.

Elke Prins had een speech waarin hij zijn college Prinsen op de hak nam. Maar niet alleen zij, ook de huidige en toekomstige burgemeester moesten eraan geloven. Want “Is de Markt straks nog wel groot genoeg om daar een tent neer te zetten om carnaval te vieren?”, vroeg Prins Robert d’n Urste van Kuussegat zich af en “Hebben we straks nog wel een blaaskapel?.” Om hiervan zeker te zijn werden zowel de burgemeester alsmede alle Prinsen op muziekles gezet.

De avond werd afgesloten met een speech van burgemeester Fränzel en Jo Deckers zorgde ervoor dat iedereen in polonaise de zaal doorging. Daarmee sloten de Prinsen hun carnavalsjaar af en betekende het tevens de start van een nieuw seizoen. Met een neie burgemeester.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen