Skunk pakt opnieuw twee sets in uitwedstrijd maar geen overwinning

Afgelopen zaterdag stond alweer speelronde zeven op het programma voor de lange mannen uit Veghel. Na een zinderende wedstrijd met veel vechtlust en hoog niveau kon Skunk de wedstrijd net niet naar zich toe trekken.

Wat een start van Skunk in set één. Na het eerste fluitsignaal had het de startblokken al ver achter zich gelaten en kon er meteen genoten worden van een riante voorsprong, 5-0. Dordrecht wist zich enigszins te herpakken en de rest van de set ging gelijk op. Skunk gaf de opgebouwde marge echter niet op en zonder al te veel problemen werd set één afgemaakt.

In set twee leek de tegenstander niet geleerd te hebben van zijn fouten. Ook ditmaal konden de mannen uit Veghel direct een voorsprong opbouwen. Echter, deze set wist de tegenstander het gat weer te dichten en beide teams gingen gezamenlijk de zogeheten big-points in. Waar Skunk dit jaar soms moeite had om sets af te maken ondervond het deze set werd winnend afgesloten.

Set drie gaf een omgekeerd beeld van de vorige twee. Ditmaal was Skunk niet alert aan de beginfase van de set en keek het direct tegen een achterstand van vier punten aan. Deze vier punten bleken niet meer goed te maken en met een verschil van slechts twee punten moest deze set aan de tegenstander worden gelaten.

In set vier zat zo ongeveer alles wat het leuk maakt om naar volleybal te kijken. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, vechtlust, emotie, hoog niveau en de kleinst mogelijke marge van twee punten aan het einde van de set. Na een set lang geknokt te hebben kreeg Skunk op een stand van 26-27 een matchpoint. Deze werd niet afgemaakt. Dordrecht profiteerde en sloot set vier winnend af.

De laatste set is er eentje om kort over te zijn. Fysiek kwam Skunk simpelweg te kort en mocht geen aanspraak maken op set vijf in deze slopende wedstrijd. De verschillen waren klein maar helaas moesten de mannen uit Veghel de winst toch in Dordrecht achterlaten.