De Korfrakkers overklast Altior

Zondag 12 november stond voor De Korfrakkers de derby tegen Altior op het programma. Om 14.55 uur klonk het startsignaal in sporthal Ter Aar in Erp. De Korfrakkers was gebrand om de eerste punten van de binnencompetitie binnen te halen.

Er werd sterk gestart van Erpse zijde. Uit de eerste aanval werd er meteen gebruik gemaakt van de vrije worp, 1-0. Goede aanvallen volgden, maar door persoonlijke fouten in de verdediging kon Altior blijven aansluiten. Pas na een kwartier spelen kon De Korfrakkers de voorsprong uitbouwen van 5-3 naar een comfortabele 13-5 voorsprong bij de rust.

In de rust werden de puntjes op de i gezet zodat er in deze goede flow door gekorfbald kon worden. En dat werd dan ook zeker gedaan. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Lucie van de Akker een mooie one hand doorloopbal. De Korfrakkers bleef doorgaan met het creƫren van mooie aanvallen en de goede kansen werden benut. De Korfrakkers liep uit naar een 18-5 voorsprong. Altior sloot hierna een beetje aan met het scoren van twee afstandsschoten. De Korfrakkers liet zich niet uit het veld slaan en ging door in de flow. Uiteindelijk won De Korfrakkers met ruime cijfers: 23-9.

Volgende week staat de derby op het programma tegen Prinses Irene uit Nistelrode. De wedstrijd begint om 12.00 uur.