Wie kent dit meisje?

Foto: André van der Linden

Schijver André van der Linden uit Mariaheide legt momenteel de hand aan een boek over een Joods meisje, Hanneke, wat tijdens de oorlog ondergedoken zat in Eerde, maar tijdens de gevechten rond Market Garden in Mariaheide terecht kwam.

Hanneke was 8 jaar en samen met haar onderduikmoeder Joske en ook de baby Regientje gevlucht voor de Duitse aanval op Eerde. Ze is waarschijnlijk rond 23 september 1944 in Mariaheide terecht gekomen. Daar is ze op 23 oktober gevonden door haar moeder die op de fiets alle dorpjes afging en bij de pastoors vroeg of ze Hanneke kende.

Hanneke leeft nog steeds, maar waar precies ze in Mariaheide is geweest, weet ze niet meer. Het was op een boerderij met een binnenplaats.André vraagt of iemand weet waar Hanneke, haar onderduikmoeder Joske en baby Regientje geweest zijn? Wellicht heb je nog ouders, grootouders of ooms en tantes die in 1944 in Mariaheide woonden en die er zich iets van herinneren.

Het boek komt volgend jaar begin september uit en het zou natuurlijk mooi zijn als Mariaheide in de geschiedenisboeken komt als de plek, waar een Joods meisje na jaren van onderduiken, herenigd wordt met haar moeder.

Tips

Heb je tips, heb je ooit iets gehoord, al is het maar een vage aanwijzing, André hoort het graag van je.U kunt André bereiken via 06-29225309 of via mail [email protected]

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen