Street! brengt muzikale ode aan Herman Brood

Foto: afzakkerij.nl

Op zondag 26 november is er van 15.00 tot 17.00 uur weer stevige livemuziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Deze keer een ’tribute’ aan ’s lands beruchtste rock ’n roll junkie Herman Brood (1946-2001).

De formatie Street! speelt alle bekende nummers van deze voormalige rocker. Street! is een zevenkoppige Herman Brood tribute act uit Den Bosch. De band is in 2008 opgericht door verschillende ervaren muzikanten. Zanger Robbie V. heeft de stem en de houding van Herman Brood en het uiterlijk van Brood-manager Koos van Dijk. Twee Bombita’s (in het geval van Street! de Blondita’s) completeren het geheel. Street! benadert de sfeer van een Brood-concert erg goed en speelt non-stop dampende rock & roll. Van ‘I Love You Like I Love Myself’ tot ‘Never be Clever’, van ‘Sleeping Bird’ tot ‘Saturday Night’ en van ‘Dope Sucks’ tot ‘Rock ’n Roll Junkie’, alle hits komen voorbij.

De toegang is gratis.

Herman Brood

Herman Brood was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van de hedendaagse credo sex, drugs & rock ’n roll. Hij was member van Nederlandse bands als Cuby and the Blizzards (piano op Window of my Eyes), Flash & Dance Band (met Jan Akkerman) en Vitesse. Vervolgens begon hij zijn eigen band Herman Brood and his Wild Romance. In 1977 kwam het album Street uit dat enthousiast werd ontvangen. In 1978 volgde Shpritsz. De single Saturday Night werd een grote hit. In 1984 kwam hij met het album The Brood dat positief werd ontvangen. In hetzelfde jaar nam hij met Doe Maar-zanger Henny Vrienten de single Als je wint op, dat in de top 10 van de hitlijsten belandde. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen