De Korfrakkers doet goede zaken

Op deze zondag, die voornamelijk in het teken van Sinterklaas stond, moest De Korfrakkers aantreden in het Limburgse Velden tegen Swift. Bij winst kon Swift aanhaken bij de Top 4 en voor de ploeg uit Erp was het belangrijk om steviger in de top te blijven staan. Ondanks de Sinterklaas tijd geen tijd om cadeautjes uit te delen dus.

De eerste helft ging gelijk op. De openingstreffers waren voor De Korfrakkers maar Swift bleef bij en kwam zo nu en dan ook op voorsprong, De rust werd echter ingegaan met een minieme voorsprong voor De Korfrakkers: 10-11.

Discipline

In de rust werd de verdediging besproken omdat er te gemakkelijk doelpunten tegen gescoord konden worden. De tweede helft werd er dan ook goed gestart en er werd uitgelopen naar een gat van 4 doelpunten voorsprong. In het vervolg verzwakte De Korfrakkers even en liet Swift terugkomen tot op 1 doelpunt; 14-15. De Erpse dames hielden het hoofd erbij en begonnen weer met zelf te scoren. De wedstrijd werd gedisciplineerd uitgespeeld. De laatste 5 doelpunten van de wedstrijd kwamen zelfs uit Erpse handen waardoor er alsnog een ruime overwinning werd geboekt: 14-20.

Duidelijke scheiding

Door deze overwinning en door de andere uitslagen in de topklasse tekent zich al een duidelijk scheiding af in de stand. Achtereenvolgens voeren Rosolo, De Korfrakkers, DDW en Be Quick de ranglijst aan maar er is echter nog een lange weg te gaan alvorens er zekerheid komt in plaatsing voor de halve finales.