MARS slaat handen ineen met Voedselbanken Nederland

Foto: Mars

Ondanks de aantrekkende economie maken nog ruim 30.000 huishoudens in 2017 gebruik van de voedselbanken in Nederland. Voedselbanken Nederland en Mars Nederland slaan de handen ineen en kondigen vandaag een samenwerking aan om de klanten van de voedselbank tijdens de feestdagen van iets extra’s te voorzien. Mars stelt in december 5.500 voedselpakketten met Mars-producten beschikbaar aan voedselbanken in de regio Noord-Brabant en Zeeland. De intentie is om de samenwerking volgend jaar op te schalen naar landelijk niveau.

De voedselpakketten bestaan uit rijst, sauzen, dierenvoeding en chocoladeproducten van Mars. Ze worden op het terrein van Mars Nederland in Veghel ingepakt door medewerkers van Mars en vanuit Veghel vervoerd naar het distributiecentrum van de Voedselbank in Tileburg. Daar worden de pakketten verdeeld over de lokale voedselbanken in de dagen voor de kerst.

Reacties

“Ook dit jaar zijn we geroerd door de vele voedseldonaties die we krijgen rond de feestdagen. We waren blij verrast toen Mars ons benaderde om samen te werken. Hun producten zijn een welkome en feestelijke aanvulling op ons pakket. Super!”, zegt Martin de Kok, voorzitter van het Voedselbank Distributiecentrum in Tilburg.

“Bij Mars vinden we het belangrijk om terug te geven aan de gemeenschap waar wij deel van zijn”, aldus Jack Tabbers, General Manager van Mars Nederland. “Daarom ben ik trots op de samenwerking met de Voedselbanken Nederland en zie ik ernaar uit om dit project volgend jaar samen op te schalen naar landelijk niveau. Dit jaar zien we als een test om de organisatie achter een dergelijk project te doorgronden, volgend jaar willen we voor het hele land aan de slag.”

In de maand december waar samenzijn en gezelligheid centraal staat wil Mars graag iets doen voor de klanten van de Voedselbank. “December is een feestmaand, daar hoort iets extra’s bij. Ook als je het niet breed hebt. Dat is dan ook de reden dat Mars specifiek de maand december heeft uitgekozen om deze donatie te doen. Wij zorgen graag voor een extra traktatie”, aldus Jack Tabbers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen