Zondag in de Afzakkerij: De Kabelgat Ramblers

Foto: Stan Pittens

Op zondag 10 december om 15.00 uur is er weer livemuziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Deze keer van een Iers Mannenkoor, De Kabelgat Ramblers.

Ze zingen Ierse ballades en Engelstalige drink- en werkliederen. Deze werkliederen werden vroeger op (zeil-)schepen gezongen door de matrozen bij het hijsen van de zeilen of het lichten van het anker. De drinkliederen gaan voornamelijk over de liefde, drank en vrouwen en maken een groot deel uit van het repertoire.

De doelstelling van de Veghelse Kabelgat Ramblers is om op een gezellige en ongedwongen manier samen muziek te maken en om af en toe op te treden. De thuisbasis van het koor is het Grand Café Sax and Jazz in Veghel, waar elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt gerepeteerd. Na de repetitie wordt er, veelal onder het genot van een Guinness of een Murphy’s, nog een ongedwongen en niet gepland ‘evaluatierondje’ gehouden.

De Kabelgat Ramblers brengen nieuwe nummers ten gehore, maar ook oude bestaande nummers in een nieuw jasje. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Marij van Heijster.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen