De Korfrakkers naar de koppositie

Bar en boos waren de weersomstandigheden. De sneeuwbuien en code oranje trotserend reden de dames in ruim anderhalf uur van Erp naar Groesbeek om te korfballen tegen Spes.

Omdat de voorbereiding op de wedstrijd niet optimaal was, kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Pas in de 6e minuut werd er twee keer gescoord; Eerst 1-0 voor Spes, meteen gevolgd door de gelijkmaker via een afstandsdoelpunt van Ingrid Claasse. De voorsprong werd uitgebouwd tot 1-4 door schoten van Lucia van de Akker, Maud Beekmans en een strafworp van Jet van Gerwe. Door o.a. de sterke rebound van Spes kwam de ruststand niet verder dan 4-7.

In de tweede helft was de Erpse organisatie verdedigend aangescherpt. Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd niet boeiend om naar te kijken. De Korfrakkers kwam niet meer in de problemen en kon op de juiste momenten haar doelpunten maken. De eindstand werd 7-14 voor De Korfrakkers. Omdat koploper Rosolo verloor van DDW is De Korfrakkers de nieuwe lijstaanvoerder in de Topklasse.

Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma: De Korfrakkers – Be Quick om 14.55 uur in Sporthal Ter Aar in Erp.