De 24 uur van Zijtaart

Foto: 24 uur van Zijtaart

Het eerste evenement van het bruisende dorp Zijtaart voor 2018 staat gepland op 6 en 7 januari 2018. Meer dan 350 deelnemers staan te trappelen om deel te nemen aan de 3e editie van ‘de 24 Uur van Zijtaart’.

In veel dorpen in de omgeving wordt er een dorpskwis georganiseerd, maar Zijtaart biedt meer; een etmaal lang plezier en vertier. Om de kwis heen is een heel programma samengesteld, wat op zaterdagmiddag start en op zondag tot zijn eind komt. Deze ’24 uur van Zijtaart’ bestaat naast de kwis onder andere uit een spellencircuit, een nachtprogramma en een Wereldrecordpoging, waarbij ieder uur een nieuwe opdracht aan de groepen wordt verstrekt. Door de originele, speelse en grappige opdrachten uit te voeren gaat ieder team de broodnodige punten verzamelen om de eerste plaats probberen te bemachtigen.

Saamhorigheid en hard werken

Uit de vorige ’24 Uur van Zijtaart’ is lering getrokken. Het geheel vraagt meer inzet op veel gebieden en vooral op ‘gekke’ tijden. Vooral het werken aan de oplossingen van de dorpskwis en de lange nacht zullen een zware druk leggen op de teams. De teamcaptain zal een goede strategische indeling moeten maken om te zorgen voor een optimale bezetting. Hij moet de bijzondere kwaliteiten van zijn team goed kunnen inschatten en de juiste keuzes maken. Dat zal veel vragen van de saamhorigheid en het uithoudingsvermogen: immers, de beste daarin zal winnen!

Globaal programma ‘De 24 uur van Zijtaart

  • 15.00 uur   Feestelijke opening in dorpshuis Het Klooster
  • 15.30 uur   Begin van de eerste spelen en vaardigheidsproeven
  • 19.30 uur   Uitreiking van de kwisboeken in Café-zaal Kleijngeld
  • 20.30 uur   De geheime opdracht. Elk team vaardigt iemand af om de opdracht te vervullen
  • 23.30 uur   Deadline voor het inleveren van de kwisboeken
  • 00.00 – 12.00 uur   Voor de nacht en de ochtend is een interactief programma samengesteld, waarin ieder uur een opdracht wordt uitgereikt, per mail, via social media of vermeld in het opdrachtenboek. De teams hebben alle tijd in de nacht hard nodig om alles voor elkaar te krijgen.
  • 09.00 uur   High tea, natuurlijk met een opdracht
  • 13.00 uur   Officiële wereldrecordpoging langste rij trapskelters/traptractors met meer dan 100 4-wielige minitractors en skelters
  • 14.00 uur   Spectaculaire Afsluiting van ‘De 24 uur van Zijtaart’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen