Nieuwe theater De Blauwe Kei in Veghel opent vrijdag haar deuren

Nog een paar nachtjes slapen; dan is de allereerste voorstelling in de nieuwe theaterzaal op CHV Noordkade te zien. Vrijdag 12 januari betreedt cabaretier Mark van de Veerdonk als allereerste artiest het gloednieuwe podium.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. Aan de theaterzaal op CHV Noordkade is de afgelopen maanden kei-hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Iedereen die een kijkje neemt is enthousiast. De zaal, met circa 650 stoelen, is voorzien van een luchtbehandelingssysteem, om de temperatuur goed te kunnen regelen, en loopt op, zodat iedereen goed zicht heeft op het podium. Ook aan de aangrenzende openbare ruimte, die op theateravonden gebruikt gaat worden als foyer, is flink gebouwd. Hier loopt een ‘binnen-Aa’ doorheen en langs het water komt een grote groene wand met planten.

Eerste voorstellingen

Van de nieuwe zaal wordt meteen volop gebruik gemaakt. Mark van de Veerdonk is op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari de eerste artiest die het podium betreedt. Op zondag 14 januari volgt met Het huis van Jip en Janneke, de eerste jeugdvoorstelling. In de week daarna zijn maar liefst vier voorstellingen te zien: Van der Laan & Woe (donderdag 18 januari), Wien bleibt Wien (vrijdag 19 januari), Tineke Schouten (zaterdag 20 januari) en Ernst, Bobbie & de rest (zondag 21 januari).

Reacties

gallery
9477
Nieuwe theater De Blauwe Kei in Veghel opent vrijdag haar deuren
Nog een paar nachtjes slapen; dan is de allereerste voorstelling in de nieuwe theaterzaal op
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/01/09/nieuwe-theater-blauwe-kei-veghel-opent-vrijdag-deuren/
2018-01-09T11:00:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/01/09104924/img5674_06.jpg
De Blauwe Kei
Kunst&Cultuur, Nieuws