Topjudoka Margriet Bergstra geeft clinic bij Budosportvereniging De Wa Kwai in Veghel

Foto: Rene Höppener | De Wa Kwai

Zaterdag 3 februari a.s. verzorgt judoka Margriet Bergstra een clinic voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar van Budosportvereniging ‘De Wa Kwai’ uit Veghel.

Margriet Bergstra, 23 jaar, was 7 jaar oud toen ze met een nichtje de eerste stappen op de judomat zette. Ze begon in haar geboorteplaats Lemmer, maar al gauw ging ze naar Heerenveen om meer te kunnen trainen. Vanaf dat moment nam ze regelmatig deel aan toernooien, zowel nationaal als internationaal.

Tijdens Nationale Kampioenschappen behaalde ze meer dan 10 medailles, werd ze Europees Kampioen in teamverband en heeft ze zich meerdere malen individueel geplaatst voor een EK. Tijdens één van deze toernooien behaalde ze zelf een bronzen plak.

 

Doel Olympische Spelen 2020 Tokyo

“Ik pakte mijn eerste medaille op een Grand Prix in Tbilisi en heb ik me voor het  eerst gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap bij de senioren. Het doel is om me dit jaar ook te kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap. Op de lange termijn wil ik mij kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020”, aldus Margriet.

Een topsporter op bezoek in Veghel. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen