Expositie: Fotoportretten met een verhaal

Foto: Esther van Lith-Theunissen

Vrijdag 19 januari wordt er op de Noordkade in Veghel een expositie geopend met 30 portretfoto’s. De foto’s zijn gemaakt door 10 enthousiaste en fanatieke amateurfotografen en zijn het resultaat van een korte cursus ‘Portret met een verhaal’ gegeven door fotograaf Wim Roefs.

Wim Roefs is in 2016 gestart met een korte fotocursus ‘Krachtig Portret’ waarin hij zijn kennis, techniek en ervaringen gedeelde met de deelnemers. Hiermee gaf hij een eerste aanzet tot het maken van bijzondere Portret. Dit seizoen startte Wim met de follow up ‘Portret met een verhaal’, waar de deelnemers dieper in zijn gegaan op het concept. Wim nam hen mee in het voorbereiden van portretfoto’s waar een duidelijk verhaal uit spreekt. Ze moesten telkens in een korte tijdsduur, zeer creatief aan de slag.

Niet zomaar een mooi plaatje

De deelnemers zijn erg enthousiast over de cursus en de aanwijzingen van Wim Roefs. Jan van de Meijden:” Wim liet me  inzien, dat ik niet zomaar een mooi plaatje moet schieten, maar een foto maken waar de  kijker langer naar gaat kijken. Na vijf lessen van diverse fotografische opdrachten, concept bedenken, plan van aanpak maken, besprekingen van foto’s hebben de deelnemers een verdiepingsslag gemaakt met het maken van indringende portretten. Wim Roefs: “Dat snel in beelden leren denken is moeilijk, maar als je veel oefent geeft het een enorme opwaardering van je kwaliteit. Als zeer ervaren fotograaf gaf hij directe aanwijzingen en vertrouwen in het eindresultaat.”

Focus op concept, ontwerp en object

Dat beaamt ook cursist Jack Monde: “Het vertellen en nadenken over het verhaal voor een fotoportret spreekt me erg aan. In de voorafgaande cursus had ik geleerd hoe je een model moet regisseren, een goede lichtopstelling maakt en over het kaderen van de foto en daardoor kon ik me nu makkelijker focussen op concept, ontwerp en object. Ik heb nog mooiere resultaten geboekt”.  Wim Roefs heeft de deelnemers juist anders naar foto’s heeft leren kijken. Zijn enthousiasme motiveert enorm om boeiende fotoportretten te maken.

Iedereen is van harte welkom voor de opening van de expo op vrijdag 19 januari om 19.00 uur op de eerste verdieping in de expositieruimte van Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel. De expo duurt tot 9 februari 2018.

Op www.phoenixcultuur.nl vindt men meer informatie over Phoenix Cultuur. Voor vragen en/of aanmeldingen: [email protected] of 0413-782010.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen