IN HUIJS Kindercoaching biedt populaire training Rots en Water aan

Foto: IN HUIJS Kindercoaching

Vanaf januari 2018 wordt bij In Huijs Kindercoaching de training Rots en Water gegeven. Bij deze succesvolle training krijgen kinderen op een uitdagende en actieve manier vaardigheden aangeleerd. Deze kunnen ze vervolgens op allerlei gebieden inzetten. Rogier Huijsmans vertelt er meer over.

Voor wie zijn deze trainingen bedoeld?

De Rots en Water trainingen kunnen voor allerlei problematiek worden ingezet. Door de veelzijdigheid van de trainingen zelfs ook bij schijnbaar tegenstrijdige problemen. Denk aan jongeren, die moeite hebben met grenzen aangeven, maar ook aan kinderen, die juiste andermans grenzen opzoeken. Of bijvoorbeeld kinderen die het lastig vinden om contact te zoeken, versus kinderen die juist teveel aandacht trekken. Ook pesters en kinderen die gepest worden zijn doelgroepen, die beide door deze trainingen verder kunnen worden geholpen. Zo zijn er nog veel meer gebieden op te noemen, waarbij deze trainingen hulp kunnen bieden. In een introductiegesprek bekijk ik in mijn praktijk met de ouders waar het kind baat bij zal hebben en dus ook wat Rots en Water daarbij kan betekenen.

Waar komt de naam Rots en Water vandaan?

Het is ontwikkeld door de Nederlander Freerk Ykema. Hij was gymdocent en merkte dat leerlingen baat hadden bij zijn manier van werken. In eerste instantie vond hij weinig gehoor in Nederland, maar nadat hij het in Australië introduceerde, ging de bal aan het rollen. Op dit moment wordt het programma in meer dan 30 landen ingezet voor de begeleiding van jongens en meisjes in de leeftijd van 4 jaar tot 18 en ouder.

Rots en water verwijzen naar houdingen, die ook in verschillende verdedigingssporten worden gebruikt. Bij de ene houding (Rots) kom je voor jezelf op, terwijl je in de andere houding (Water) meegaat met de ander. Dit is de basis van de training.

Hoe ziet zo’n training eruit?

Rots en Water training is een weerbaarheidstraining, waarbij het opkomen voor jezelf en rekening houden met anderen hand in hand gaan. Het zijn erg actieve bijeenkomsten. Tijdens de trainingssessies wordt zowel gewerkt aan het opkomen voor jezelf als het samenwerken met anderen. Door middel van spel- en oefenvormen wordt geleerd hoe je dit kunt doen. De training zal in principe in groepsverband plaatsvinden, maar er zijn ook mogelijkheden om individueel te werken. In principe ga ik uit van een achttal sessies, die ieder een uur duren. Maar maatwerk is uiteraard ook mogelijk! En als je – bijvoorbeeld op school – al een keer kennis hebt gemaakt met Rots en Water, dan kunnen we van daaruit ook een traject starten.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

IN HUIJS kindercoaching is momenteel de enige gecertificeerde aanbieder van de cursus Rots en Water in Veghel. Ik ben dan ook erg trots, dat we deze cursus aan ons trainingsaanbod kunnen toevoegen.

Voor meer informatie kunt u de site bezoeken (www.inhuijs.nl) of contact opnemen via [email protected] / 0652384851

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen