De Korfrakkers wint weer met duidelijke cijfers

Dat Prinses Irene in deze wedstrijd maximale strijd ging leveren, was bij voorbaat duidelijk. De nummer 7 van de ranglijst heeft de punten heel hard nodig voor lijfsbehoud in de topklasse. De Korfrakkers, die de eerste positie bezetten in de tussenstand willen gewoon winnen om te werken naar de juiste vorm voor de laatste fase van de competitie. Het vooraf gestelde doel is en blijft het behalen van de kruisfinale en daarbij aanvallend wedstrijden spelen.

De wedstrijd begon veelbelovend. Binnen een halve minuut scoorde De Korfrakkers de 1-0, vrijwel meteen gevolgd door een doelpunt van afstand door Prinses Irene. Tot 2-2 bleef de stand gelijk opgaan, maar daarna sloeg De Korfrakkers vrij snel een gat dat door Prinses Irene niet meer werd gedicht. Linda van Sleeuwen maakte haar debuut in de basis en gaf meteen haar visitekaartje af met een afstandsschot voor de 4-2. De ruststand van 10-4 op het scorebord gaf ook de verhoudingen wel weer. Drie doelpunten uit goed opgebouwde aanvallen rondom de korf en verder doelpunten uit afstandsschoten.  De Korfrakkers was de bovenliggende partij, maar Prinses Irene bleef op zoek naar doelpunten en rondde voornamelijk af op afstandsschoten.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft was geëindigd. Een kwartier voor tijd was de stand op 16-6 gezet door De Korfrakkers. Daarna zakte de wedstrijd wat in. De concentratie bij De Korfrakkers was weg omdat duidelijk was dat de winst binnen was. Prinses Irene daarentegen bleef volle bak op zoek gaan naar de kansen. De doelpunten voor Prinses Irene waren in die fase van de wedstrijd verdiend. Nikki van Zutphen kreeg van coach Kop Jansen nog speelminuten en speelde meteen goed mee. Maar ook zij kon niet voorkomen dat de wedstrijd als een nachtkaars uitging. De eindstand werd bepaald op 21 -11 en deze stand gaf de wedstrijd  tussen de teams goed weer.