De Korfrakkers delft onderspit in topper tegen DDW

Op zondag 28 januari stond de topper tegen DDW op het programma. Met een tot nu toe nog gedeelde eerste plaats, zou duidelijk worden welke ploeg op dit moment domineert en de eerste plaats in de dames-topklasse in zal gaan nemen.

Daar waar DDW scherp uit de startblokken kwam en snel op 2-0 wist te komen, lukte het de speelsters van De Korfrakkers pas om de score te openen in de 6e minuut. Ondanks een aantal mooie kansen, was de scherpte in de afronding minder. DDW wist in die periode de korf wel te vinden. Dat resulteerde in een stand van 5-2 in de 9e minuut van de wedstrijd. Daarna kwam een periode met een aantal mooi uitgespeelde kansen, waaronder een doorloopbal van zowel Eline Kerkhof als van Lucie van den Akker, waardoor De Korfrakkers aan wist te haken en de stand werd teruggebracht tot 10-9 in de 23e minuut. DDW had in dezelfde minuut een antwoord en de ruststand werd 12-9.

Vol goede moed kwamen de speelsters uit het de kleedkamers. Ondanks de achterstand was het een wedstrijd van twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijd lag dus nog helemaal open. De strijd werd al snel veel fysieker en de duels talrijker. DDW bleef daarin sterker dan De Korfrakkers en wist al snel uit te lopen naar een gat van 4 doelpunten. Aanvallend kregen de Erpse meiden het spel niet effectief neergezet en verdedigend werden veel onnodige fouten gemaakt. Helaas kon het gat niet meer gedicht worden en werd er afgesloten met een 21-15 eindstand. DDW is daardoor de nieuwe koploper en De Korfrakkers moet in de achtervolging vanaf plaats 3.