Burgemeester van Rooij bezoekt Platina bruidspaar

Foto:

Zeventig jaar geleden traden Jan en Annie van Boxtel-Wellens in het huwelijk. Jan (93) en Annie (87), beiden geboren en getogen in Veghel ontmoetten elkaar in 1947. Vandaag bracht burgemeester Van Rooij hen een bezoek.

Het echtpaar kreeg 5 kinderen, 3 dochters en 2 zonen. Later kwamen daar nog eens 11 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Zij prijzen zich gelukkig met zo’n grote familie.

Jan heeft 16 jaar bij Klomp Buuters, een fabriek waar draadeinden werden gemaakt, gewerkt, Hij begon daar in 1939. Nadien heeft hij ruim 30 jaar gewerkt bij DMV Campina. Annie heeft thuis altijd het huishouden gedaan. Daarnaast heeft ze ook nog ruim 23 jaar haar vader bij hen in huis verzorgd.

Hobby’s

Een grote hobby van Jan was voetbal en dan met name VOW. Daarnaast heeft hij jarenlang de graven van de 3 gesneuvelde soldaten op het kerkhof van de Lambertuskerk in Veghel bijgehouden.

Annie ging graag kaarten. Ook handwerken vond ze leuk om te doen.

Feest

Natuurlijk viert het platina paar een feestje vanwege hun 70 jarig huwelijksfeest. Maar wel in kleine kring, met de eigen kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Lekker dichtbij huis, in De Brug van Hertoghof, waar zij al weer enkele jaren wonen.

Bloemen en een cadeau

Natuurlijk kwam burgemeester Van Rooij niet met lege handen. Hij overhandigde het bruidspaar een mooie bos bloemen en een mooie lijst met daarin de huwelijksakte uit 1947.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen