De Korfrakkers blijven maar winnen!

Er was veel spanning voorafgaand aan de wedstrijd De Korfrakkers 1 – tegen Swift 1. Niet alleen omdat de confetti die de Lindefluiters na de overwinning van senioren 2 in de zaal hadden geschoten, snel opgeruimd moest worden maar vooral omdat De Korfrakkers waren gebrand om zich te revancheren na het verlies tegen DDW. Swift wilde de laatste strohalm grijpen om aansluiting te houden bij de top 4.

De teams kennen elkaar van haver tot gort en gingen allebei tot het uiterste om te gaan winnen. Voor scheidsrechter Sparreboom een wedstrijd, die hij vanaf het begin strak in de hand had om de vele fysieke duels goed te beoordelen.

Sterk begin

De wedstrijd begon voortvarend voor de Korfrakkers. Binnen 6 minuten stond de stand op 5-0. De dynamische rebounds functioneerden goed; er werd gescoord van afstand en uit goede combinaties. De eerste score van Swift kwam in de 9e minuut uit een vrije worp. Pas daarna wist Swift de korf echt te vinden. Het voordeel bleef voor de Korfrakkers, maar de scores waren over en weer. Aan het einde van de eerste helft vielen bij beide teams de goals uit afstandsschoten. De ruststand was 11-8.

Spannende 2e helft

Na rust kwam Swift vol strijdlust uit de kleedkamers; het was voor het team uit Velden alles of niks. Linda van Sleeuwen was in de kleedkamer achtergebleven na een botsing met de tegenstander. Dat betekende een omschakeling voor het verdedigingsvak. De score kwam snel op 11-9. Swift strafte de minder geconcentreerde manier van verdedigen van de Korfrakkers af en kwam zelfs op voorsprong in de 14e minuut: 14-15. De gelijkmaker viel in de minuut daarna uit een vrije worp. Waar Swift in de laatste fase de kansen miste, konden de Korfrakkers de stand naar 18-15 tillen, door precies op de juiste momenten te scoren.

Voor het publiek was dit een wedstrijd om te smullen. Vorst Mels 1 en zijn gevolg was toen al lang en breed aan het feesten in de kantine.