Kleurrijke kinderoptocht door straten van Kuussegat

Zaterdagmiddag 10 februari trok een kleurrijke kinderoptocht door de straten van Kuussegat. Met droog weer en een lekker zonnetje genoten de deelnemers en toeschouwers volop.

Met maar liefst 10 scholen en 900 deelnemers startte de optocht om 13.30 uur vanaf het Stadhuisplein. Via de Meierijstraat, het Bolkenplein, de Molenstraat, Deken van Miertstraat kwam men uit op de Markt in Veghel. Jeugdprins Rik d’n Urste voerde de stoet aan en nam aan het einde het defilé af.

Na afloop gingen veel carnavalsvierders naar de grote tent of naar de kroegen op de Markt. Daar was het wachten op de uitslag. Een spannende aangelegenheid voor de kinderen.

Uitslag

Het publiek langs de route kon met de optochtflyers zijn/haar stem uitbrengen voor de publieksprijs. De prijswinnaars ontvingen Kuuskes die speciaal voor deze Jeugdoptocht worden gegoten. De eerste prijs ging naar basisschool ’t Heibosch, tweede werd openbare basisschool De Ieme. Alle andere scholen kregen de derde prijs.

Publieksprijs

Niet alleen wonnen zij de eerste prijs van de ‘vakjury’, maar ook het publiek koos voor basisschool ’t Heibosch.

Maskeractie

De mooiste masker werden gemaakt door leerlingen van klas 1a van de Bernadetteschool. Van Aalst Electronica had de mooist versierde etalage.

 

Reacties

gallery
10576
Kleurrijke kinderoptocht door straten van Kuussegat
Zaterdagmiddag 10 februari trok een kleurrijke kinderoptocht door de straten van Kuussegat. Met droog weer
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/02/10/kleurrijke-kinderoptocht-straten-kuussegat/
2018-02-10T17:44:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/02/10174200/Heibosch-3.jpg
kinderoptocht, Kuussegat, Meierijstad, Veghel
Nieuws