Reddingsbrigades Uden en Veghel gered met financiële steun

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Bij het Rode Kruisgebouw aan de Evertsenstraat in Veghel vond zondagmiddag de onthulling plaats van het naambord op de reddingsboot van de Reddingsbrigades Uden en Veghel. Dankzij een gezamenlijke jaarlijkse subsidie van 9.500 Euro kunnen de twee Reddingsbrigades hun werk blijven doen.

Niet alleen bij het eventueel redden van drenkelingen, maar ook bij het voorkomen daarvan tijdens de talrijke evenementen in Uden en Meierijstad en met het opleiden van de bootbemensing. De subsidie is noodzakelijk omdat de landelijke overheid met ingang van 2018 deze financiële vergoeding niet meer voor haar rekening neemt. Na enkele brandbrieven van de twee reddingsbrigades besloten de gemeentebesturen van Uden en Meierijstad de jaarlijkse onderhoudskosten volgens een verdeelsleutel voor hun rekening te nemen.

De burgemeesters van beide gemeenten, Henk Hellegers van Uden en Kees van Rooij van Meierijstad,  namen dan ook samen de onthulling van het naambord voor hun rekening. Dit was tevens de eerste gelegenheid dat de twee burgemeesters gezamenlijk in actie kwamen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen