Jeanette Spierings uit Schijndel winnares van Sterren op het Doek 2018

Foto: Stan Pittens

Op 26 januari j.l. vond de derde editie plaats van de Nacht van de Noordkade. Hét proef en kunstfestival voor jong en oud, in de oude fabriek op de CHV Noordkade in Veghel. Na het succes van afgelopen jaar organiseerde Phoenix Cultuur ook die avond weer ‘Sterren op het Doek’, naar het bekende tv-format. Phoenix Cultuur had de nieuwe burgemeester van Meierijstad, de heer Kees van Rooij weten te strikken, om model te willen zijn voor de editie van Sterren op het Doek van dit jaar. Vrijdagavond 23 februari werden de kunstwerken onthuld en was het aan de burgemeester en zijn vrouw om het mooiste kunstwerk te kiezen.

Voordat de onthulling plaatsvond zei de heer Van Rooij dat hij, de avond dat hij model moest zitten voor de cursisten, toch wel bijzonder confronterend en spannend vond. Hij was zeer benieuwd naar het eindresultaat en sprak zijn bewondering uit voor de cursisten, die ten overstaan van al het publiek tijdens de Nacht van de Noordkade, zich toch maar moesten concentreren op het maken van de eerste opzet.

Nu, 4 weken later, werden de kunstwerken onthuld. Aan de kunstenaars werd gevraagd zich te begeven naar ‘De Afzakkerij’. Daarna werden de kunstwerken één voor één onthuld en kritisch bekeken door de burgemeester en zijn vrouw. Na het maken van hun keuze werden de kunstenaars weer de zaal ingeroepen en gevraagd om naast zijn/haar kunstwerk te gaan staan. De heer Van Rooij en zijn vrouw gaven aan geweldig onder de indruk te zijn van de diversiteit van de gebruikte technieken en prezen alle deelnemers voor hun gemaakte creaties.

Winnares

Als winnares kwam Jeanette Spierings uit Schijndel uit de bus. Het door haar gemaakte portret van de burgemeester komt in één van de kamers te hangen waar men vaak bezoekers ontvangt. Het zal daar een prominente plaats krijgen.

Alle andere kunstwerken zullen de komende weken te bewonderen zijn bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel. Daar zal ook een afbeelding komen te hangen van het winnende kunstwerk.

De burgemeester had als dank voor de getoonde inzet voor alle kunstenaars nog een kleine attentie bij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen