Jongeren restylen huiskamer Jongerencentrum de Kluis

Foto: Jongerencentrum 'De Kluis'

De huiskamer van Jongerencentrum de Kluis, aan de Noordkade in Veghel, is het thuishonk van o.a. de groepen van Join us Veghel. Bij Join us komen jongeren die zich te vaak alleen voelen en daar graag verandering in willen brengen. Tijdens de avonden wordt er op een leuke en ontspannen manier gewerkt aan het vergroten van sociale redzaamheid. Of zoals de jongeren zelf zeggen “bij Join us helpen ze je met het maken van vrienden”.

Voor de jongeren is het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn en samenkomen op een plek die daarbij past. De huiskamer is helaas verouderd en ongezellig. De jongeren besloten daarom actie te ondernemen en hun klus aan te melden bij NL DOET.

Wat moet er gebeuren?

Op vrijdagavond 9 maart gaan de jongeren van Join us Veghel samen met vrijwilligers de huiskamer opknappen. Hiervoor zijn ze dringend op zoek naar vrijwilligers die kunnen schilderen, elektriciteitskabels kunnen wegwerken en een creatief brein hebben. In de ochtend start er een schilderploeg. Van 18.30 tot 21.00 uur gaat er een groep aan de slag om alles helemaal af te ronden.  Aanmelden kan via www.nldoet.nl of bij Jolanda van Gerwe via telefoonnummer 0643986607. Er zijn al wat ondernemers die vrijwillig hun bijdrage doen, zoals het interieurplan dat gratis is aangeboden. Ook deze sponsoring is van harte welkom!

Wat is Join us?

Join us helpt jongeren tussen de 12-25 jaar die zich te vaak alleen voelen. En niet goed weten hoe daar verandering te brengen. Join us helpt deze jongeren preventief door ze te laten groeien in hun sociale zelfredzaamheid. In groepsverband wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, verbeteren van sociale vaardigheden, het invullen van vrije tijd en het opbouwen en onderhouden van een eigen passend netwerk. Join us is preventief en voorkomt ernstige gevolgen van eenzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen