Startsein gegeven Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag werd op de Noordkade in Veghel officieel het startsein gegeven voor het programma Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018.

Dit jaar draagt Noord-Brabant in Nederland de titel European Region of Gastronomy en deelt deze met Galway in Ierland. Een titel die past bij een provincie met een rijke gastronomische traditie.

Voedsel maken én beleven, daar is Brabant van oudsher groot en goed in. En wil dat ook blijven. Als European Region of Gastronomy geeft Brabant als eerste Nederlandse provincie invulling aan de voedselagenda van de toekomst. Initiatiefnemers provincie Noord-Brabant en Agrifood Capital investeren samen met de Brabantse regio’s en gemeenten meer dan 2,5 miljoen euro in een spetterend jaarprogramma. Een programma waarin het Brabantse DNA zichtbaar wordt: de passie en het vermogen om te vernieuwen én de waardering voor een goede maaltijd en een lekker glas.

Brabant bruist 10 maanden lang

Onder de noemer ‘We are Food’ gaan ondernemers, kennisinstellingen, studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, chefs en food experts met elkaar aan de slag om het voedselsysteem te vernieuwen. Met de campagne Brabant Celebrates Food, uitgevoerd door VisitBrabant, wil de provincie zich bovendien nationaal en internationaal als gastvrije en gastronomische regio op de kaart zetten.

Vanaf vandaag zet We Are Food, tien maanden lang, telkens één actueel food innovatie thema in de spotlights. Het programma start met ‘Samen tegen Verspilling’.

Open Dagen Verspillingsfabriek

In Nederland wordt jaarlijks bijna 5 miljard euro aan voedsel weggegooid. Dat moet en kan anders. De Verspillingsfabriek in Veghel werkt aan innovatieve oplossingen om verspilling van voedsel tegen te gaan. Belangstellenden kunnen op 4 en 18 maart een kijkje nemen in de keuken van de Verspillingsfabriek.

Gastronomie

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen