De Korfrakkers op voorsprong in kruisfinales

De eerste wedstrijd in het “best-of-three” duel tussen De Korfrakkers en Rosolo. In de reguliere competitie eindigde de laatste wedstrijd in Reusel in 10-10. Dat er dus veel op het spel stond en dat de spanning groot was aan beide kanten, was voor de wedstrijd  al duidelijk. Als je in de sporthal komt, voel je als het ware de adrenaline. Uiteindelijk zijn dit de wedstrijden waar je het hele seizoen zo hard voor traint; de spreekwoordelijke krenten uit de pap.

Rosolo opende de score maar binnen 1 minuut werd de stand gelijk getrokken door een mooie bal van Maud Beekmans. Het eerste gedeelte van de wedstrijd bleef Rosolo de voorsprong pakken. De Korfrakkers bleef in de achtervolging en zat Rosolo op de hielen. Het verschil werd maximaal 2 doelpunten. De ruststand was 5-7 in het voordeel van Rosolo.

Rosolo wist ook in de tweede helft de score te openen en de stand in de 7e minuut op drie doelpunten verschil  te zetten. De goed uitgespeelde aanval waaruit Eline Kerkhof een onehander scoorde was een voorbode dat het initiatief overgenomen werd in de tweede helft.  De Korfrakkers kwam steeds dichterbij; ook omdat  Rosolo meer kansen ging  missen, maar het gat werd pas gedicht in de 15e minuut toen de gelijkmaker de stand op 13-13 bracht. De wissels aan Erpse zijde brachten de druk op Rosolo. Aan het einde van de wedstrijd werd het verschil in het voordeel van De Korfrakkers beslecht. De eindstand werd 17-15.

De blijdschap en de opluchting was natuurlijk groot. Maar zoals we weten, is de stand zondag gewoon weer 0-0. We zouden het heel fijn vinden als er veel supporters meegaan naar Reusel. De wedstrijd start om 15.00 uur.