Project Buurtbemiddeling Meierijstad zoekt nieuwe buurtbemiddelaars!

Foto: Welzijn De Meierij

Buurtbemiddeling Meierijstad biedt hulp bij burenconflicten en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In Veghel en Erp zijn we dit jaar van start gegaan en we zoeken nog een hele nieuwe groep vrijwilligers. In Schijndel en Sint-Oedenrode draait buurtbemiddeling al een tijdje en zijn we op zoek naar aanvulling. We, dat zijn ONS welzijn en Welzijn De Meierij, de welzijnsorganisaties die Buurtbemiddeling Meierijstad en zijn vrijwilligers ondersteunen.

Wat doet buurtbemiddeling?

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dit niet het geval. De oorzaak kan uiteenlopen van kleine irritaties tot een groot meningsverschil. In veel van die gevallen maken opgelopen emoties het moeilijk nog in redelijkheid met elkaar te praten. Het gevolg kan zijn dat de situatie mogelijk nog slechter wordt. Buurtbemiddeling kan in die gevallen helpen. Bemiddeling houdt in dat partijen samen met Buurtbemiddelaars om de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden.

De buurtbemiddelaars

Buurtbemiddelaars zijn speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers die bemiddelen bij huis-, tuin- en keukenconflicten tussen buren. Zij zijn onafhankelijk, kiezen geen partij en gaan vertrouwelijk om met de informatie. Wij zijn op zoek naar nieuwe bemiddelaars om ons team te versterken. We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die op een plezierige en respectvolle wijze ondersteuning bieden.

Woon je in de omgeving van Veghel, Erp, Schijndel of Sint-Oedenrode, ben je ouder dan 21 jaar, kun je zelfstandig werken, goed luisteren en de conflicten bespreekbaar kan maken, heb je respect voor verschillende leefwijzen en gewoonten, ben je in staat om objectief te blijven en heb je een HBO denk- en werkniveau of ervaring in buurtbemiddeling? Dan nodigen wij je van harte uit contact met ons op te nemen voor een oriënterend gesprek. Als het klikt en je wordt bemiddelaar, dan krijg je voordat je aan de slag gaat, een verplichte basistraining voor bemiddelaars. Voor elk bemiddelingstraject ontvang je een kleine financiële tegemoetkoming. Daarnaast zijn er regelmatig teambijeenkomsten en krijg je zo nodig ook in de praktijk ondersteuning.

Herken je jezelf in het profiel van buurtbemiddelaar, spreekt bemiddelen je aan en wil je deel uitmaken van ons enthousiaste team, bel of mail dan naar buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Meierijstad

Locatie Veghel, ONS welzijn

Ingrid Smit

T: 088 – 374 25 25

E: [email protected]

 

 

Locatie Schijndel / Sint-Oedenrode, Welzijn De Meierij

Elly Vissers

T: 073 – 54 41 415

E: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen