Veel vrijwilligers actief bij diverse projecten in het kader van NLdoet

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Ook in de gemeente Meierijstad waren vele vrijwilligers actief die de handen uit de mouwen staken om scholen, verenigingen, stichtingen en instanties te helpen. Onze verslaggever bezocht een aantal van deze projecten.

logo_nldoet_2018

Natuurtuin ’t Bundertje Veghel

Danielle Walraven, werkzaam bij de gemeente Meierijstad en vrijwilligster bij de Natuurtuin vertelde ons dat ze op deze locatie bezig waren om van het pad van de natuurtuin onder de dennenboom een speelpad te maken, met palen om over te klimmen en klauteren. Daarnaast werd de stapelmuur iets langer om aan te laten sluiten bij het speelpad en om de bloemenperk te begrenzen. Vier studenten van het Koning Willem I College hadden zich aangemeld en verder waren er leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Fioretti College uit Veghel om te helpen met deze ‘klus’.

NLdoet Natuurtuin 't Bundertje

De Watersteeg Veghel

De afdeling Kortdurend verblijf, nu nog gevestigd op de begane grond gaat binnenkort verhuizen naar de tweede verdieping. Dat betekent voor de cliënten dat ze geen tuin meer hebben. Om op de nieuwe afdeling toch een ruimte voor hen te creëren was men bezig om ‘oude’ meubels opnieuw op te knappen om zodoende straks een soort ‘tuinkamergevoel’ te maken op de nieuwe afdeling. Een viertal vrijwilligers waren lekker in de weer om dit te realiseren.

NLdoet - De Watersteeg

HUB Veghel – School voor speciaal onderwijs

Bij de school voor speciaal onderwijs aan de Sweelinckstraat in Veghel waren vrijwilligers bezig om de speelplaats ‘op te pimpen’. Men was daar volop bezig met het uitzetten van een basketbalveldje, een voetbalveldje en het aanleggen van een knikkerbaan. Een aantal van hen hadden zich via de site aangemeld maar ook via medewerkers van de school werden vrijwilligers gevraagd om hieraan mee te helpen.

SCMH Mariaheide

Bij voetbalvereniging SCMH in Mariaheide waren vrijwilligers in touw om de buitenverlichting rondom het plein bij de kantine aan te sluiten. Vorig jaar tijdens NLdoet hadden ze daar een aantal zitbanken geplaatst. De verlichting komt op drie plekken op het pleintje. De kabels hiervoor waren een aantal jaren geleden, bij een grote renovatie van het complex, al aangelegd.

NLdoet 2018

Carnavalsvereniging Mariaheide

Leden van de carnavalsvereniging in Mariaheide waren druk bezig met het schilderen van twee containers. Deze hebben, met medewerking van de gemeente een plekje gekregen achter gemeenschapshuis D’n brak. Daar kunnen straks alle materialen die tijdens carnavalsvieringen gebruikt worden in worden opgeslagen. Nu liggen deze spullen nog her en der verspreid bij diverse inwoners van het dorp.

Ontspanningsmiddag Peppelhof

In de Peppelhof in Veghel, een ontmoetingscentrum voor ouderen, kregen de bewoners een ontspanningsmassage aangeboden en werden mooi opgemaakt.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden