Sint Barbara Gilde kiest Ruud Eekhof tot Staande Deken

Foto: Sint Barbaragilde

Tijdens een druk bezochte voorjaarsvergadering van het Veghelse Sint Barbara Gilde is Ruud Eekhof gekozen tot staande deken (voorzitter). De verkiezing werd onderstreept met een luid applaus. Hij volgt daarmee Henk Maurix op die na 3 jaar zijn hoofdmanstaf overgaf.  Ruud Eekhof was al enkele jaren over deken (vice-voorzitter) bij het gilde. Ruud was eerder directeur in het Veghelse voortgezet onderwijs.

Nieuw bestuur, nieuw beleid, toekomstgericht

Tegelijkertijd werd bijna de volledige overheid (het bestuur) vernieuwd om met een nieuw en fris elan de komende jaren in te gaan. De overheidsleden worden binnen een gilde dekenen genoemd. De overheid van het Veghelse gilde bestaat nu uit:

  • Ruud Eekhof, staande deken (voorzitter)
  • Gertjan Centen, over deken (vice voorzitter)
  • Chris Pick, deken rentmeester (penningmeester)
  • André Velthausz, deken-schrijver (secretaris)
  • Wim Holland, schut deken (verantwoordelijk voor alle schiet evenementen met kruisboog of geweer)

Ruud Vermeulen en René Moïze de Chateleux  zijn als extra dekenen toegevoegd aan de overheid om zo alvast kennis op te doen om in de toekomst mogelijk een van de taken van de huidige bestuursleden over te nemen.

Met deze wisseling van functies werd de gemiddelde leeftijd van het bestuur teruggebracht van 67 naar 63 jaar. Hopelijk kunnen we deze lijn komende jaren voort blijven zetten zodat we een jong en actief gilde houden.

Tijdens de presentatie van de nieuwe overheid kwamen ook de nieuwe plannen reeds voor een deel naar voren waarin volop aandacht werd besteed hoe we ons als vereniging veder kunnen ontwikkelen en maatschappelijk betrokken kunnen blijven.

Maatschappelijke betrokken bij Veghelse samenleving

Doorgegaan wordt met de organisatie van de versierde fietsenoptocht op Koningsdag en andere Veghelse evenementen zoals de dodenherdenking in mei en de herdenking van de bevrijding van Veghel in september. Maar ook blijven we, samen met de Rotary, betrokken bij ‘Veghel on Ice’ en samen met de Kuusegatters organiseren we jaarlijks de vaderdag vlooienmarkt. Maar ook zaken zoals de openluchtmis op Het Ham ter herdenking aan de afronding van de ruilverkaveling of de jaarlijkse gezellige avond bij het gildehuis met ‘De Vrije Vogels’. Zoals ze zelf zeggen ‘De leukste vrijetijdsclub uit de regio voor mensen met een verstandelijke beperking van 18 tot 88’

Europees schutterstreffen in Limburg

Aan de weg naar Roermond ligt het Leudal waar midden augustus duizenden Gildebroeders uit HEEL Europa aanwezig zullen zijn en hun vaardigheden tonen en in wedstrijden strijden om de eer. Ook het Veghelse Sint Barbaragilde zal er met een forse delegatie aan deelnemen. Het wordt een geweldig en kleurrijk spektakel. Op zaterdag 18 augustus zijn de diverse wedstrijden en op zondag 19 augustus is er een optocht van alle deelnemende gilden. Ongetwijfeld zal dit weer een prachtig kleurrijk gebeuren worden. Kom gerust eens kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen