Kwaliteitsslag Westzijde Markt Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Verschillende eigenaren van panden rond de Markt in Veghel ontwikkelen plannen voor een nieuwe invulling. Deze herontwikkeling kan een belangrijke bijdrage leveren aan de beoogde ruimtelijke kwaliteitsontwikkeling van de Markt.

Onderdeel Masterplan Veghel Centrum

De gemeenteraad van Veghel heeft in 2011 het Masterplan Veghel Centrum 2030 vastgesteld. Dit plan is de rode draad voor een aantal concrete aanpassingen in het centrum van Veghel; het Heilig Hartplein, Hoofd- en Hoogstraat zijn al aangepakt. Op dit moment krijgt de Markt een nieuw gezicht.

In het Masterplan is ook de ruimtelijke opgave opgenomen voor herontwikkeling van de Frisselsteinlocatie’, dat is de driehoek westzijde Markt – Frisselsteinstraat – De Aa. De laatste tijd zijn er enkele panden aan der westzijde van de Markt waarvan de pandeigenaren de bereidheid getoond hebben om te verkopen aan ontwikkelaars of zelf te investeren. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, van den Bogaard:  “Dat betekent dat zich nu een unieke kans voordoet om voor de Markt een enorme ruimtelijke kwaliteitsslag te maken. Die kans wilden we niet laten lopen. Het college heeft in november 2017 een ruimtelijk toetsingskader vastgesteld. Alle ruimtelijke verzoeken en plannen worden hieraan getoetst. Zo willen we de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.”

Bouwplannen

De panden, waaronder het voormalige postkantoor, staan soms al jaren leeg of vertonen achterstallig onderhoud. De aanpak van die panden zorgt voor een nieuwere, betere uitstraling van de Markt. Als de plannen tot realisatie komen, worden er woningen toegevoegd in de goedkope en middeldure koopsector. Ook wordt er aan de Markt een doorgang gemaakt waardoor in de toekomst een ommetje langs de Aa, naar de Frisselsteinstraat mogelijk wordt. Met het ruimtelijk toetsingskader kan de gemeente de initiatiefnemers, die al geruime tijd bezig zijn met hun planontwikkeling, nu faciliteren.

Westzijde Markt Veghel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen