Meierijstad wil na een wapen ook een gemeentevlag

Foto: Gemeente Meierijstad

Na het gemeentewapen laat Meierijstad een ontwerp maken voor een officiële gemeentevlag. Een gemeentevlag is tijdloos en wappert bij officiële gelegenheden. Zo’n vlag onderstreept het officiële karakter van een ceremonie, bijeenkomst of ontvangst.  Dat maakt de gelegenheid extra bijzonder.

De vlag vervangt niet de huidige banieren met het logo maar wordt alleen gebruikt bij gelegenheden waarbij de gemeente Meierijstad zich officieel presenteert. De vlag kan worden gevoerd op gemeentelijke gebouwen, zoals dat jarenlang gebruikelijk was bij de voormalige gemeente  Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Bij officiële ontvangsten of dagen waarop vlaginstructies gelden die vanuit het Ministerie van Algemene Zaken zijn uitgevaardigd wordt volgens vlagprotocol of vlaginstructie gehandeld. Dat betekent uithangen van de Nederlandse vlag en/of de vlag met gemeentewapen, provincievlag of de vlag van het land dat ontvangen wordt.

Bij lokale herdenkingen kan het de voorkeur hebben de vlag met het gemeentewapen te hijsen in plaats van (of naast als er voldoende vlaggenmasten zijn) de Nederlandse vlag.

Gemeentewapen Meierijstad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen