Sport Awards 2017 uitgereikt aan sporters met uitzonderlijke prestaties

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Als laatste van de drie voormalige gemeentes die nu Meierijstad vormen was het, na Sint-Oedenrode en Schijndel nu de beurt aan Veghel om haar sporters te eren voor hun geleverde prestaties in 2017. Woensdagavond 28 maart vond het Sport Awards Gala plaats in De Blauwe Kei in Veghel.

Sporttalent van het Jaar

In de categorie Sporttalent van het Jaar ging de award naar Bibi van de Avoird. Bibi, keepster bij hockeyclub Geel-Zwart, won op 24 juni 2017 de landelijke shoot-out competitie. Eerder dat jaar won ze deze competitie ook al bij haar eigen vereniging.

Sporter van het Jaar

Wim Ketelaars won de award in de categorie Sporter van het Jaar. Wim heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door de 3e prijs in zijn leeftijdscategorie te behalen bij 30 km vrije stijl/skatewedstrijd van de Worldloppet ‘Bieg Piastow’ in Polen in maart 2017. Hij heeft een buitengewoon snelle tijd neergezet en hierbij zeer veel sterke concurrenten uit alle landen verslagen. Een Worldloppet is een langlaufmarathon van wereldformaat, met duizenden deelnemers en met concurrentie vanuit de hele wereld. Daarna volgt de Euroloppet, ook van zeer hoog niveau maar altijd binnen Europa, en daarna de Nederlandse Kampioenschappen. Dit om het niveau van de Worldloppet te benadrukken.
Wim Ketelaars in een sporter van formaat. Hij is dag in-dag uit bezig met zijn sport en Langlaufvereniging Bedaf en traint daarbij van jong tot oud tot een hoog niveau.

Sportploeg van het Jaar

Het eerste elftal van de Veghelse voetbalvereniging Blauw Geel ’38 werd in mei kampioen in de Hoofdklasse B. Door dit kampioenschap speelt de club dit seizoen in de 3e divisie landelijk. Nog nooit heeft een team/vereniging op zo’n hoog niveau gevoetbald in onze gemeente.

Sportploeg v/h Jaar 2017

Sporter met een beperking van het Jaar

Rik Scheenloop is al vanaf het begin bij het g-team van basketbalvereniging Attacus. De trainingen die hij gemist heeft zijn op een hand te tellen. Hij is een belangrijke spil voor het team. Rik helpt zijn teamgenoten heel subtiel als ze iets niet begrijpen, hun kleding niet goed zit of even boos zijn. Hij zal nooit zichzelf op de voorgrond zetten, terwijl hij dit wel een keer verdient.

Vrijwilliger van het Jaar

Yvette Roosjen is al jarenlang verbonden aan Volleybalvereniging Skunk. Ze begon als kind al met volleyballen. Intussen volleyballen haar man en drie kinderen ook bij Skunk. Yvette neemt al vele jaren lang ontelbaar veel taken op zich. Ze is per week wel een aantal dagen voor Skunk aan de slag. Zodra ze in de zaal komt, ziet ze waar ze nodig is. Even vragen hoe het met die geblesseerde speler gaat? Even checken of alle wedstrijden lopen? En na afloop alles wat nog niet opgeruimd is, zelf maar mee helpen opruimen. In 2017 was zij trainster beginners/recreanten, lid van de technische commissie, zat in de organisatie van Skunk On The Beach en in de organisatie Volleybal Academie Regio Meierijstad. Verder regelt zij bij alle thuiswedstrijden het buffet voor spelers van Skunk en de tegenstander, valt regelmatig in als coach en is scheidsrechter indien nodig. En dan nog is deze lijst niet compleet …

Sportstimuleringsprijs

De sportstimuleringsprijs werd dit jaar uitgereikt aan het voormalige bestuur van Sportcollectief Veghel. Peter Bijvelds, Hein Timmermans en Frans Schilder waren de drijvende krachten achter deze organisatie. Sinds de installatie van de Sportraad Meierijstad is Sportcollectief Veghel in principe ontbonden. Hun inzet voor de sportverenigingen in Veghel en het evenement ‘Veghel Op Gympies, is zeer belangrijk geweest.

Oeuvre Award

Monique van de Ven was 34 jaar actief als korfbalster bij De Korfrakkers in Erp. Won afgelopen maand, samen met haar teamgenoten van De Korfrakkers de finale om het NK Korfbal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen