Afsluiting maand van de verspilling met bekendmaking van het beste kliekjesrecept

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De maand van de verspilling werd donderdag in Veghel afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van de beste ideeën van de schooljeugd tegen verspilling en recepten-met-restjes-wedstrijd voor volwassenen.

Wethouder Coby van der Pas, chef-kok Bas van Boxtel en Bob Hutten vormden de jury en beoordeelden allereerst de ideeën van de schooljeugd. Bob Hutten werd door hun ideeën verrast: “Het is heel mooi om te zien hoe kinderen hiermee bezig zijn, zij denken daar goed over na. Hoe eenvoudig kan het zijn”. De directeur van Hutten Catering, tevens initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek doelde op Isabelle en Floortje. Twee leerlingen van de Antoniusschool uit Keldonk. De twee lanceerden een ‘Coole kast’ waarin restvoedsel weer nieuw voedsel wordt. “Bedacht binnen 10 minuten”, aldus Floortje.

Ook volwassenen waren door de Verspillingsfabriek uitgedaagd om mee te denken hoe voedselverspilling kan worden tegengegaan. Er kwamen ruim 50 kliekjesrecepten binnen. Sommigen met ideeën voor soep. Winnares Barbara Vlugman uit Schijndel had echter het beste recept, een kroketje van stamppot, heel gemakkelijk te maken. “Je neemt de resten van de stamppot van de vorige dag, haalt het door de bloem, ei en paneermeel en vormt er een kroketje van. Mijn kinderen zijn er dol op”, aldus een trotse winnares.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen