Installatie burgemeester van Rooij als beschermheer van Gilden Crans Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Afgelopen jaar werd tijdens de oprichting van de nieuwe gemeente Meierijstad ook een nieuwe gildenkring in het leven geroepen.

De Gilden Crans Meierijstad. Deze bestaat uit het:

  • Veghelse Sint Barbaragilde
  • Erpse Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde
  • Schijndelse Sint Catharina en Barbaragilde
  • Rooijse Sint-Jorisgilde

Op deze manier willen de Meierijstadse gilden de onderlinge band versterken. Dit doen ze door gezamenlijk op te treden bij diverse evenementen in de gemeente Meierijstad  maar ook door op de jaarlijkse verbroederingsdag een koning te schieten. Deze mag zich dan een jaar lang gildekoning van Meierijstad noemen. Maria van Gemert van het Erpse gilde wist vorig jaar deze titel als eerste te veroveren.

Installatie

Komende zaterdag 7 april zal de tweede Gilden Crans Meierijstad plaatsvinden in Veghel. Op deze dag wordt burgemeester van Rooij geïnstalleerd als beschermheer van de Gilden Crans.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de festiviteiten bij te wonen. Deze worden gehouden bij het gildehuis van het Sint Barbaragilde op het sportpark in Veghel. Dit is te bereiken via het pad naast de schietbunker aan de Vorstenbosscheweg.

Gilden Crans Meierijstad

Programma

11:00 Optocht van de vier gilden door Veghel, Stadhuisplein, Meierijstraat,  Molenstraat,  Deken van Miertstraat,  Markt  en via  Hoofdstraat weer terug naar Stadhuisplein.

12:30 Installatie van burgemeester Van Rooij als beschermheer van de Gilden Crans, vendelhulde door vendeliers, bazuinblazers en tamboers.

13:00 Voorronden koningschieten en Jeu de Boules wedstrijden om het ‘Naris Peijnenburg’ schild.

15.00  Finale Jeu de Boules wedstrijden

15.30 uur Finale Koningschieten, degene die het laatste stukje van de houten vogel naar beneden schiet wordt de nieuwe Gilden Crans koning

Aansluitend prijsuitreiking en installatie Gilden Crans koning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen