Verspillingsfabriek genomineerd voor Koning Willem I plaquette voor duurzaam ondernemerschap

Foto: Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Om vooraanstaande bedrijven die excelleren op het gebied van duurzaamheid en innovatie te belonen, reikt de Koning Willem I Stichting deze duurzaamheidsplaquette elke twee jaar uit. Op maandag 28 mei is de uitreiking in Nijmegen, European Green Capital 2018. Initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek Bob Hutten: “Ik vind deze nominatie een enorme erkenning voor onze inzet om Nederland af te helpen van voedselverspilling.”

Verspillingsfabriek

Juryvoorzitter Annemarie Rakhorst zag prachtige voorbeelden voorbij komen: “In mijn ogen zijn het juist de ondernemers die het voortouw kunnen nemen en het verschil kunnen maken bij de duurzame transitie van Nederland. Bij de jurering voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zagen we een aantal prachtige voorbeelden langskomen. De beweging om van een lineaire naar een circulaire economie te komen, zie ik als een van de grootste transities van de huidige tijd. Opschalen en versnellen zijn hierbij speerpunten. Het vraagt lef om circulair te ondernemen, want het brengt risico’s met zich mee als je besluit om het anders te gaan doen. Ondernemers veranderen dat systeem van binnenuit door hun creativiteit en innovatiekracht in te zetten voor nieuwe, circulaire businessmodellen. Als je over je eigen grenzen heen durft te kijken, dan biedt de circulaire economie enorme kansen voor iedereen.”

Over de Koning Willem I Plaquette

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. De Koning Willem I Stichting wil hiermee het belang van goed en gezond ondernemerschap benadrukken en aandacht geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Daarnaast vormt de prijs een beloning voor durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. De genomineerden zijn op 3 april bekendgemaakt, de winnaar wordt op 28 mei in Green Capital Nijmegen gekozen. Meer informatie hierover is te vinden op kw1prijs.nl.

Koning Willem I plaquette

Reacties

article
12160
Verspillingsfabriek genomineerd voor Koning Willem I plaquette voor duurzaam ondernemerschap
De Verspillingsfabriek is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/04/03/verspillingsfabriek-genomineerd-voor-koning-willem-i-plaquette-voor-duurzaam-ondernemerschap/
2018-04-03T22:10:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/02/27162241/24.png
Koning Willem I, Koning Willem I plaquette, Verspillingsfabriek
Nieuws, Zakelijk