Burgemeester Van Rooij verrast diamanten bruidspaar Vervoort-Coppens

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Woensdagmiddag 4 april bracht burgemeester Van Rooij van Meierijstad een bezoek aan het echtpaar Vervoort-Coppens. De heer en mevrouw Vervoort zijn morgen precies 60 jaar getrouwd.

De drie zonen van het echtpaar waren ’toevallig’ allen aanwezig. Zij waren natuurlijk wel op de hoogte van dit bijzondere bezoek, de heer en mevrouw Vervoort echter niet. Zij waren dan ook blij verrast dat de burgemeester hen met een bezoek vereerde. Beiden zijn nog goed ter been en geestelijk helemaal bij de tijd. De burgemeester overhandigde het paar een bos bloemen en de ingelijste trouwacte.

Diamantenpaar Vervoort-Coppens

De eerste ontmoeting vond plaats in Sint-Oedenrode, de geboorteplaats van mevrouw, tijdens een dansavond aldaar. Een jaar later kwamen ze elkaar weer tegen tijdens een dansavond in Schijndel en vanaf dat moment was het paar onafscheidelijk!

De heer Vervoort was in die tijd werkzaam als diamantslijper in Sint-Oedenrode, vervolgens heeft hij gewerkt bij Bata, Philips, Rath & Co en later, ruim 30 jaar bij de Mars in Veghel. Mevrouw Vervoort was huismoeder.

Het echtpaar heeft 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De vijfde wordt zeer binnenkort verwacht.

Feest

Komend weekend wordt het de 60-jarige bruiloft gevierd met een feest in ‘De Stapperij’. Ook toen ze 50-jaar getrouwd waren, vierden zij daar feest en mevrouw had toen tegen de eigenaar van ‘De Stapperij’ gezegd “Tot over 10 jaar, dan vieren we hier weer feest”.

Diamantenpaar Vervoort-Coppens

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen