Gitaarconcert Rolf van Meurs, docent Phoenix Cultuur

Foto: Phoenix Cultuur

Op zondagmiddag 15 april om 15:30 uur geeft Rolf van Meurs een gitaarconcert aan de Noordkade te Veghel. Van Meurs is zelfstandig gitaardocent bij Phoenix Cultuur. In het concert staat de gitaar in de 19e eeuw centraal. Deze eeuw bracht dat de gitaar in al zijn facetten veranderde. Middels verhalen, feiten, opmerkelijke muziek en ‘show’, wordt de luisteraar meegenomen naar de 19e eeuw. In die eeuw werd er namelijk veel geëxperimenteerd in de gitaarbouw en enorm veel muziekstukken gecomponeerd voor gitaar.

Legnani

In Italië bedacht gitarist/componist Luigi Legnani, samen met dé beroemde instrumentenbouwer Stauffer uit Wenen, een nieuw soort gitaar die voor een grote revolutie zorgde in de gitaarwereld. Deze nieuwe gitaar met 8 snaren zal, naast een originele gitaar uit 1824, bespeeld worden in dit concert. Ook wordt er gespeeld op een moderne concertgitaar. In dit concert zal duidelijk worden waarom we nu nog enkel de ‘Spaanse’ gitaren zien en helaas niet meer die mooie romantische gitaren uit de 19e eeuw. Op het programma staat muziek uit Italië en Spanje.  Ook zullen Indra Heerkens en Rubyan Pawiroredjo, twee talentvolle Phoenix gitaarleerlingen, een bijdrage leveren aan dit concert.

Het concert vindt plaats in de ruimte grenzend aan de Koekbouw van de CHV Noordkade. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is reserveren voor dit concert noodzakelijk. De toegang is gratis, maar een eventuele vrije gift na het concert wordt op prijs gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen