Geen landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Meierijstad

Foto: Facebook

De landelijke intocht van Sinterklaas zal dit jaar niet in Meierijstad plaatsvinden. Dat laat het College van Burgemeester en Wethouders middels een brief weten aan de gemeenteraad.

Met de brief reageert het gemeentebestuur op een voorstel van VVD-raadslid Nick de Laat om de landelijke intocht in Veghel te organiseren. Het gemeentebestuur heeft contact gehad met de NTR met betrekking tot de organisatie van dit evenement en ook met gemeenten die in het verleden de landelijke intocht georganiseerd hebben.

Op basis van deze bevindingen vindt de gemeente het nu niet het goede moment zich kandidaat te stellen. Men acht de voorbereidingstijd te kort. Daarbij zou de organisatie ervan een ‘onevenredig beslag op de politiecapaciteit leggen’. Dit mede door de landelijke zwartepieten-discussie en mogelijke andere veiligheidsaspecten, zo schrijft het college aan de raad.

Kosten

Wat betreft de kosten kon de gemeente geen exact bedrag noemen maar navraag bij gemeenten die dit evenement eerder georganiseerd hebben, leert dat men toch minstens moet rekenen op een bedrag van € 600.000,-

Sint Nicolaascomité Veghel

Het Sint Nicolaascomité gaf eerder al aan niet gecharmeerd te zijn van een landelijke intocht in Veghel.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen