Mac’s Rhythm & Blues Band in De Afzakkerij

Foto: De Afzakkerij

Op zondag 15 april kunt u weer genieten van livemuziek in cultuurcafé de Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel om 15.00 uur.  Deze keer is het de beurt aan Mac’s Rhythm & Blues Band.

Een zes-mans formatie uit Arnhem o.l.v. van drummer Alan Macfarlane. Hij was vanaf 1964 verbonden aan ruim 30 bands. Hij begon zijn carrière samen met o.a. Herman Brood in de Arnhemse band The Moans. Hij was vervolgens drummer bij Long Tall Ernie & The Shakers en Hank The Knife & The Jets. Toen hij in 2014 zijn 50-jarig jubileum vierde, vond hij de tijd rijp om naar zijn ‘roots’ terug te keren, als ode aan zijn eerste band en die bijna vergeten muziek.

Repertoire

Het merendeel van hun huidige repertoire van Mac’s Rhythm & Blues Band komt regelrecht uit de playlist van The Moans. Pure jaren 50 Rhythm And Blues uit Amerika en de latere Engelse versie uit de 60er jaren, met composities van de pioniers: Ray Charles, Bo Diddley, Chuck Berry, B.B. King, Jimmy Reed, T-Bone Walker, James Brown, Willy Dixon, Smokey Robinson en werk uit de begin jaren van Georgie Fame & The Blue Flames, The Rolling Stones, The Animals en Manfred Mann. Bij een optreden loopt u geen gehoorbeschadiging op! Vermoedelijk wel spierpijn, want er wordt muziek op maat gemaakt met een flinke dosis swing en dan is het moeilijk om bij deze band stil te blijven zitten!

Reacties

article
12439
Mac's Rhythm & Blues Band in De Afzakkerij
Op zondag 15 april kunt u weer genieten van livemuziek in cultuurcafé de Afzakkerij op
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/04/12/macs-rhythm-blues-band-afzakkerij/
2018-04-12T14:00:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/04/12134958/Macs-Rhythm-And-Blues-Band-fotoMAIL.jpg
De Afzakkerij, Mac's Rhythm & Blues Band
Nieuws