Korenmolen ‘De Hoop’ Keldonk officieel in bedrijf gesteld

Korenmolen ‘De Hoop’ in Keldonk is, mede dankzij de hulp van zo’n 70 vrijwilligers uit de Keldonkse gemeenschap, weer in ere hersteld.

Na een voorbereidingsperiode zijn de herbouw- en restauratiewerkzaamheden in 2011 gestart. Nu na iets meer dan zeven jaar is de bouw van de molen gereed en zaterdag werd de molen officieel in bedrijf gesteld. Voor dit officiële moment waren alle bouwvrijwilligers en de bedrijven die middels sponsoring van materialen of werkzaamheden hebben geholpen bij de bouw  uitgenodigd.

Openingshandeling

De 95 jarige Johan Coolen bracht met paard en wagen het eerste graan naar de molen, zoals hij dat vele jaren geleden ook deed. Nadat de molen door burgemeester Van Rooij en wethouder Witlox “op de wind” was gezet, kon de “vang” er af gehaald worden en de molen draaien.

Korenmolen De Hoop Keldonk

Korenmolen De Hoop Keldonk

Open Dag

Zondag 15 april is het molenterrein open vanaf 11.00 uur. De molenaars malen die dag meel en laten graag aan iedereen zien hoe het maalproces verloopt. Uiteraard zijn ook onze bouwvrijwilligers aanwezig. Zij vertellen graag alles over wat er zoal bij komt kijken om een molen te bouwen. Kortom; een Open dag met een uniek kijkje op de bouw en werking van een korenmolen!

Reacties

gallery
12481
Korenmolen 'De Hoop' Keldonk officieel in bedrijf gesteld
Korenmolen ‘De Hoop’ in Keldonk is, mede dankzij de hulp van zo’n 70 vrijwilligers uit
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/04/14/korenmolen-de-hoop-keldonk-officieel-in-bedrijf-gesteld/
2018-04-14T22:17:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/04/14203134/photo_2018-04-14_20-32-08.jpg
Keldonk, Korenmolen De Hoop
Nieuws