Afscheid Jacques Kop Jansen bij De Korfrakkers

Foto: Korfrakkers

Na een intensieve en prettige samenwerking zal Jacques Kop Jansen na een periode van 5 jaar aan het einde van dit seizoen De Korfrakkers verlaten als trainer/coach. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

Jacques Kop Jansen kwam 5 jaar geleden bij de Erpse vereniging, die toen al in de Topklasse van het dameskorfbal bovenin meedraaide. Hij nam het stokje over van Anke Verstraten. Na een korte periode waarin speelsters en coach aan elkaar moesten wennen, kwam de meerwaarde van Jacques naar boven; hij introduceerde het dynamischere spel, waarbij de vaste functies werden losgelaten. Hij wilde professionalisering binnen de selectie en ook binnen de club. Krachttraining, het bijhouden van statistieken en het werken met beelden zijn nu niet meer weg te denken in de voorbereiding naar de wedstrijden toe.

Succescoach

De afgelopen vier jaar zijn de belangrijkste titels binnen het dameskorfbal binnengehaald. Al eerder werden finales gewonnen, maar de toevoeging van Jacques in de beleving naar deze ultieme wedstrijd toe, was uniek. Daar zullen we nog graag aan terugdenken.

Jacques Kop Jansen gaat volgend seizoen aan de slag bij Altior in Heeswijk-Dinther. Ook De Korfrakkers zal een nieuwe uitdaging met twee handen aangrijpen. Zo blijft de dynamiek in het dameskorfbal bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen