Van Eerd gaat aan de Zuidkade de Jumbo Tech Campus realiseren

Foto: Gemeente Meierijstad

De exploitatieovereenkomst tussen gemeente Meierijstad en Van Eerd Onroerend Goed BV is een feit. Vanmiddag hebben wethouder Eric van den Bogaard (ruimtelijke ontwikkeling), Frits van Eerd (CEO van Jumbo) en Ton van Veen (CFO van Jumbo) hun handtekening gezet. Dit moment luidt een nieuwe fase in van de ruimtelijke ontwikkeling van de Zuidkade in Veghel.

Van Eerd gaat aan de Zuidkade de Jumbo Tech Campus realiseren;  Eerder kondigde Jumbo aan 200 digitale toptalenten aan te trekken voor deze digitale werk- en leeromgeving. Dit moet bijdragen aan het realiseren van de ambities van Jumbo wat betreft de online verkoop. Voor onder meer deze plannen is uitbreiding van het hoofdkantoor nodig.

Extra parkeerruimte

Bij de uitbreiding van het hoofdkantoor hoort ook het creëren van extra parkeerruimte voor medewerkers en bezoekers. Deze wordt deels gerealiseerd  op een nieuw parkeerterrein aan de Lelielaan. Daarnaast worden stroken gemeentegrond aan de Zuidkade getransformeerd naar 120 nieuwe parkeerplaatsen. Met de inzet van deze reststroken snijdt het mes aan twee kanten. Overdag is er voldoende parkeerruimte voor de medewerkers van Jumbo en ’s avonds is er extra capaciteit voor de bezoekers van de Noordkade. Bezoekers van theater De Blauwe Kei profiteren hier in het bijzonder van. Met het oog op deze ontwikkeling werd enige maanden geleden de voetgangersbrug tussen Noord- en Zuidkade al aangelegd. Omdat zowel Jumbo als de Noorkade en de gemeente zijn gebaat bij de aanleg van de parkeerplaatsen aan de Zuidkade, worden de aanlegkosten door de partijen gedeeld.

Reconstructie Noordkade-Zuidkade

De aanleg van de parkeerplaatsen aan de Zuidkade is onderdeel van het project Reconstructie Noordkade-Zuidkade. Het project bevat verder de reconstructie van de Noordkade tussen Heilig Hartplein en Noordkade-terrein en de reparatie van de kades in de Oude Haven. “Van Eerd is een van de partners in de ontwikkeling van dat gebied. Als gemeente vinden we het belangrijk de ontwikkeling van een belangrijke speler in de economie van Meierijstad te faciliteren”, aldus van den Bogaard. Om de ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken moeten er bomen gekapt worden. Onderdeel van de overeenkomst is dat Van Eerd deze kap compenseert door herplant elders. Met omwonenden in de Bloemenwijk zijn de bouwplannen besproken. Daarbij is vooral gekeken hoe het (vracht)verkeer geleid kan worden, zodat de wijk niet onnodig belast wordt.

Jumbo

 

Reacties

article
12566
Van Eerd gaat aan de Zuidkade de Jumbo Tech Campus realiseren
De exploitatieovereenkomst tussen gemeente Meierijstad en Van Eerd Onroerend Goed BV is een feit. Vanmiddag
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/04/17/eerd-gaat-aan-zuidkade-jumbo-tech-campus-realiseren/
2018-04-17T20:14:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/04/17184432/110.png
gemeente Meierijstad, Jumbo, Van Eerd, Van Eerd Onroerend Goed BV
Nieuws, Zakelijk