Gemeente Meierijstad wil 2,5 miljoen steken in opknappen van wegen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het College van B&W stelt de raad voor € 2.500.000,- beschikbaar te stellen voor het onderhoud van wegen in 2018. De onderhoudsstaat van alle verhardingen in Meierijstad is de afgelopen tijd geïnspecteerd. Met deze investering in het herstel van de grootste knelpunten kan de veiligheid en bereikbaarheid gegarandeerd worden. Dit is belangrijk voor zowel voetgangers, fietsers en automobilisten. Maar ook voor ondernemers en hun leveranciers. De middelen komen uit de bestemmingsreserve Wegen.

Wegen

Het aantal locaties is te groot om in deze publicatie te vermelden. In 2018 wordt onder meer onderhoud verricht aan de Amert, Boerdonksedijk, Kraanmeer, Goordonksedijk, Het Sloe en Irenestraat in voormalig Veghel. Binnen het grondgebied van voormalig Sint-Oedenrode gaat het onder andere om de Schootsedijk, Horst, Klaverpad, Karthuizerweg, Sperwer en Cathalijnepad. In

Schijndel worden bijvoorbeeld Vijverweg, Lieseindsedijk, Steeg, Madame Curieweg, Deken Baekerstraat en Harry Jansenlaan aangepakt. Soms gaat het om de rijbaan, maar de werkzaamheden kunnen ook voet- of fietspaden betreffen. Aanwonenden en ondernemers van de betreffende wegen worden vooraf geïnformeerd over de aard en planning van de werkzaamheden in hun straat.

Integraal beheersplan

Het onderhoud dat dit jaar plaatsvindt, gebeurt omwille van veiligheid en bereikbaarheid maar richt zich alleen op de bruikbaarheid. Aanvullende kwaliteitsnormen, zoals uitstraling, identiteit en/of gebruiksgemak worden in het Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) bepaald. Het IBOR is in de maak, samen met o.a. dorps- en wijkraden, en wordt nog in 2018 vastgesteld. Deze kwaliteitsnormen zullen de basis vormen voor het beheersplan Wegen (verwacht eind 2018) en de hieruit voortvloeiende kosten voor de periode 2019-2023.

“Het College vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de verhardingen in 2018 op een niveau komt  waarop gebruiksveiligheid en bereikbaarheid kunnen worden geborgd. Daarom is het noodzakelijk om, vooruitlopend op het IBOR en het beheersplan Wegen, € 2.500.000,- te investeren”, aldus wethouder Harry van Rooijen. Als de raad instemt met het voorstel, wordt de complete lijst beschikbaar gesteld aan de dorps- en wijkraden en ondernemersverenigingen. De verhardingen worden in de toekomst jaarlijks geïnspecteerd. Hiermee is het mogelijk om tijdig in te grijpen op onveilige situaties en/of voortijdig kapitaalverlies te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen