Meierijstad ook digitaal bereikbaar? Glasvezel!

Foto: pixabay.com

Nog 2 weken; dan wordt duidelijk of het buitengebied van Meierijstad ook wordt aangesloten op glasvezel. Op 7 mei moet ten minste 50% van de inwoners van het buitengebied zich hebben ingeschreven. Dan gaat de aanleg zeker door. Bij de start van de laatste week van april staat de teller op 26%.

Veel animo

De afgelopen tijd hebben zowel Glasvezel Buitenaf als de lokale ambassadeurs hun uiterste best gedaan om inwoners te enthousiasmeren en te informeren over de mogelijkheden. Met een speciale glasvezelkrant, advertenties, informatieavonden maar ook in 1-op-1 contacten. “Ik heb zelf ervaren dat het bij die bijeenkomsten enórm druk was. Maar nu komt het er wel op aan dat die belangstellende mensen zich ook daadwerkelijk inschrijven” aldus wethouder Harry van Rooijen.

Betrouwbare, snelle, toekomstbestendige verbinding

De wethouder, die zich sterk maakt voor een goede bereikbaarheid van Meierijstad, benadrukt dat het dan óók om digitale bereikbaarheid gaat: “Het buitengebied is nu (in tegenstelling tot de kernen) verstoken van een medium dat snel dataverkeer mogelijk maakt. Terwijl in alle bedrijfssectoren, maar ook in het privédomein, een snelle verbinding verondersteld wordt. E-mail, online winkelen, bankzaken doen. Denk ook aan de huisarts en andere medici die steeds meer zorg ‘op afstand’ ontwikkelen. Of kinderen die thuis hun huiswerk online moeten maken. En dan heb ik het nog niet eens over de talloze ondernemers in het buitengebied zoals de agrariërs; die kunnen anno 2018 bijna geen bedrijf runnen zonder snel internet”.

Glasvezel

Laatste kans

“We hebben lang met verschillende marktpartijen gesproken en zijn blij dat we in Glasvezel Buitenaf eindelijk een partner hebben gevonden die in de vitaliteit van ons buitengebied wil investeren. We zijn tot een goede deal gekomen. Ik heb er vertrouwen in dat de inwoners deze kans nu niet laten lopen”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen